(video) Samsung introduce tehnologia unei chei digitale în parteneriat cu Audi, BMW, Ford şi Genesis

Compania coreeană Samsung, ca parte a evenimentului Galaxy Unpacked 2021, nu numai că a dezvăluit o nouă generație de smartphone-uri emblematice din linia Galaxy S21, dar a anunțat și câteva funcții avansate pentru automobile.

Producătorul coreean a extins funcționalitatea SmartThings la mașini. Asta înseamnă că proprietarii de vehicule compatibile vor putea să le pornească și să le oprească de la distanță, precum și să configureze sistemul de control al climei prin intermediul unei aplicaţii mobile, printre altele.

Dar cel mai important lucru este că cheia maşinii va putea fi înlocuită cu telefonul şi astfel nu va fi o problemă dacă s-a uitat cumva acasă.

O interfață wireless UWB (Ultra-Wide Band) este utilizată în acest sens pentru comunicarea dintre autovehicul și dispozitivul mobil. Tehnologia UWB în sine nu este nouă: există încă de la începutul anilor 2000. Unicitatea sa constă în faptul că UWB asigură comunicații fără fir fără utilizarea unei frecvenţe radio purtătoare. În schimb, folosește impulsuri modulate de energie cu o durată mai mică de o nanosecundă.

Dezavantajul UWB este prevalența sa scăzută în smartphone-uri. Până nu demult erau echipate cu UWB doar dispozitivele din familiile Apple iPhone 11 și iPhone 12. Printre produsele Samsung, doar cele mai recente Galaxy S21 Plus și Ultra se pot lăuda cu acest lucru (într-un S21 simplu nu este), Galaxy Note 20 Ultra și Galaxy Z Fold 2.

Funcţia unei chei wireless poate fi utilizată și pe smartphone-urile cu tehnologie NFC, care se regăseşte deja pe mult mai multe telefoane. Nu au fost dezvăluite încă detalii, dar experții din industria electronică sugerează că unul dintre avantajele UWB va fi modul în care mașina este deschisă: ușile sunt deblocate automat de îndată ce proprietarul se apropie. În cazul NFC însă, va trebui să scoateți smartphone-ul din buzunar și să-l apropiaţi la maxim de un anumit loc (de obicei acesta este montantul central sau mânerul portierei şoferului).

Un alt deocamdată obstacol pentru popularizarea ​​UWB este suportul din partea maşinilor. Dintre BMW-uri, doar BMW Seria 5 din gama anului 2021 și noul BMW iX se pot lăuda cu aceasta. Alți producători auto sunt încă modeşti în această privinţă, deocamdată.

Samsung are deja parteneriate cu Audi, BMW, Ford și Genesis. Funcția de cheie wireless va deveni disponibilă din august 2021 şi până atunci lista cu modelele compatibile a mărcilor enunţate va fi dezvăluită sau lărgită, după caz.

Apropo, tot prin SmartThings proprietarii de maşini vor putea împărți accesul cu alți utilizatori (de exemplu, cu rudele sau prietenii).


Ultra-Wideband este o tehnologie radio digitală cu lăţime mare a benzii şi rază scurtă de acţiune, care se caracterizează printr-o localizare extrem de precisă cu cea mai mare securitate posibilă. De asemenea, precizia UWB asigură că atacurile în serie, în care semnalul radio este blocat sau interceptat, nu sunt posibile. În particular, Apple şi BMW au lucrat îndeaproape cu Car Connectivity Consortium (CCC) pentru a stabili specificaţia Digital Key 3.0 pentru UWB, oferind un standard global pentru industria auto.

Funcţia BMW Digital Key Plus va fi lansată pentru iPhone odată cu modelul full electric BMW iX.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/