(foto) Noul Nissan Qashqai – toate detaliile despre gama de motoare

După o primă şi o a doua porţie de informaţii despre noul Qashqai, Nissan a decis să facă publice detalii şi despre gama de motoare care va fi disponibilă pentru el în Europa, cel puţin.

Modelul va dispune de două noi propulsoare, unul mild hybrid și un altul care marchează debutul european al tehnologiei e-POWER. Un agregat diesel nu va exista!

Caracteristicile unităţii pe benzină 1.3 DiG-T 12V ALiS MILD HYBRID

  • Sistemul mild hybrid ALiS de 12V (Advanced Lithium-Ion Battery System) disponibil pe noul Qashqai este o tehnologie hibridă mai accesibilă, care oferă asistență prin cuplu, repornire rapidă, un extended idle stop şi un coasting stop [doar CVT], cu o reducere de consum, cât şi emisii de CO2 (-4 g/km).
  • Sistemul hibrid ALiS ușor adaugă doar 22 kg la masa totală a vehiculului.
  • La decelerare, energia este recuperată prin regenerare și stocată în bateria litiu-ion. Această energie încărcată este apoi furnizată în timpul opririi la ralanti, Idling Stop (doar pe versiunile cu CVT) și pentru Torque Assist.
  • Când maşina merge spre oprire, la viteze mai mici de 18 km/h și frânează, benzinarul se va opri și energia stocată în baterie va fi utilizată pentru alimentarea echipamentelor electrice ale vehiculului. Acest lucru permite extinderea timpului de oprire a motorului și, prin urmare, reducerea consumului de combustibil.
  • Când se va accelera (între 20 și 110 km/h), energia din bateria litiu-ion se va transforma într-un cuplu suplimentar de 6 Nm, disponibil timp de până la 20 de secunde. Din nou, acest lucru contribuie la reducerea efortului pe motor și a consumului de combustibil.
  • ALiS este asociat cu motorul 1.3 DiG-T pe benzină, care a fost introdus pe Qashqai în 2018. El a fost modificat cu 50 de componente nou proiectate și pentru a se conforma standardului Euro6-d. Turbocompresorul are acum un waste gate controlat electronic pentru un răspuns mai rapid; au fost adăugate duze noi care sporesc performanţa injectorului central; frecarea redusă dintr-un număr de componente contribuie la emisii mai reduse de CO2; iar filtrul de particule prezintă un nou substrat și un catalizator sub podea.
  • Unitatea va fi oferită în versiune cu 140 CP/240 Nm și 160 CP/260 Nm. Prima se va putea combina doar cu o transmisie manuală în şase trepte, iar a doua cu aceasta sau cu o nouă cutie de viteze Xtronic CVT. Puterea maximă a motorului este disponibilă la 5.500 rpm, iar un cuplu maxim disponibil de 270 Nm la 1.750 rpm este valabil doar în combinaţie cu CVT-ul.
  • La versiunile manuale, cutia de viteze a fost îmbunătățită pentru o senzație de schimbare mai rapidă, mai directă și mai sportivă. Iar noua generație Xtronic CVT oferă o economie de combustibil și o senzație de accelerație mai bună datorită, inclusiv a un sistem dublu de pompă de ulei cu o nouă pompă electrică de ulei.
  • O tracţiune faţă este disponibilă pentru toate motorizările, inclusiv e-POWER, în timp ce AWD se poate combina doar cu motorul cuplat la CVT. Noul sistem 4WD include diferite setări prin modurile Standard, ECO, Sport, Snow și Off-Road. În cazul alunecării roții, timpul de reacţie a fost micşorat până la aproximativ 0.2 secunde.

Caracteristicile unităţii e-POWER

  • Noul sistem e-POWER al noului Qashqai este alcătuit dintr-o baterie de mare putere și un sistem de propulsie integrat cu un motor pe benzină cu raport de compresie variabil de 157 CP, generator de putere, invertor și motor electric de 140 kW de dimensiuni și putere similare, așa cum se găsește în vehiculele electrice Nissan. Este o soluție unică care combină accelerația liniară plăcută, caracteristică unui electromobil, dar fără a fi necesară încărcarea.
  • Pentru a satisface cerințele tipice ale consumatorilor europeni și conducerea lor zilnică, instalația e-POWER a fost modernizată semnificativ pentru noul Qashqai. În cazul în care aplicația din Note – cea mai bine vândută mașină din Japonia în ultimii ani – este un motor pe benzină de 1.2 litri care încarcă bateria și livrează o putere finală de 108 CP, pentru noul SUV se face uz de un benzinar de 1.5 litri, parte dintr-un sistem cu o putere finală de 190 CP/330 Nm.
  • Elementul unic al e-POWER este că motorul pe benzină este utilizat exclusiv pentru a genera electricitate, în timp ce roțile sunt acționate complet de motorul electric. Acest lucru înseamnă că motorul poate funcționa întotdeauna în intervalul său optim, ceea ce duce la o eficiență superioară a consumului de combustibil și la emisii de CO2 mai mici comparativ cu un motor tradițional cu ardere internă.
  • Datorită acționării pure a motorului electric, nu există întârzieri ca la un motor cu ardere internă sau la un hibrid tradițional. Răspunsul instantaneu ca al unui electromobil oferă o senzație de cuplu ridicat și o accelerație la cel mai bun nivel la viteze diferite.
  • Există trei moduri de conducere pe versiunile e-POWER: Standard, Sport și Eco. În cel standard, mașina produce o accelerație excelentă, iar regenerarea este reglată pentru a simula frânarea motorului unui vehicul tradiţional pe benzină. În modul Sport, mașina sporeşte și mai mult răspunsul la accelerație cu timpul redus de oprire a motorului, în special în scenarii de condus sportiv. În Eco, mașina intră în modul de economisire a combustibilului, optimizând gestionarea bateriei și permițând șoferului să selecteze un model de coasting pentru o conducere economică pe autostradă. În toate modurile, poate fi selectat un mod B suplimentar care crește recuperarea energiei la frânare, încetinind mașina mai eficient fără a utiliza pedala de frână.
  • Noul Qashqai cu e-POWER nu numai că accelerează mai repede decât rivalii hibrizi, dar o face cu un RPM mai mic al motorului. Sistemul funcționează foarte silențios, la fel ca un electromobil pur și este reglat pentru cel mai bun nivel de liniște și senzație de conectare atunci când accelerați, datorită concentrării pe menținerea conexiunii dintre turația motorului și viteza pe drum.
  • Similar cu LEAF, noul Qashqai e-POWER beneficiază de o experiență de conducere complet nouă cu o singură pedală prin modul e-Pedal. Șoferii pot porni, accelera și decelera folosind doar pedala de accelerație, susținând până la 90% din scenariile de conducere.

Vânzările noului Nissan Qashqai echipat cu e-POWER vor începe în 2022. Premiera noii generaţii Qashqai nu a avut loc până la sfârşitul lui 2020 şi astfel ar trebui să se desfăşoare până la primăvară cel mai probabil.

Sistemul e-POWER a Nissan a fost introdus pe modelele Note și Serena din Japonia. Un succes imediat în ceea ce privește popularitatea sa: mai mult de 70% din vânzările de Note și aproape jumătate din vânzările Serena din țară sunt versiuni e-POWER. Iar SUV-ul compact Nissan Kicks, recent lansat, echipat la fel cu e-POWER, tocmai a primit premiul Tehnologia Anului 2021 la Conferința Japoneză a Cercetătorilor și Jurnaliștilor din domeniul auto.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/