(video) Crash test cu Tesla Model Y. Cum se deformează acolo unde nu se vede cu ochiul liber

Crossoverul electric Tesla Model Y a primit cel mai mare rating de siguranță pasivă în testele Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului Rutier din SUA (NHTSA). Cel mai proaspăt produs al mărcii se face din ianuarie 2020, are la bază Model 3 şi este în proporție de 75% unificat cu acesta. 

Testele de siguranță ale NHTSA includ:

  • simularea unui impact frontal la 56 km/h cu o suprapunere de 100%;
  • simularea unui impact lateral de un cărucior cu o barieră care imită un alt autoturism de 1.360 de kg, la o viteză de 62 km/h;
  • simularea unui impact lateral într-un stâlp la o viteză de 32 km/h;
  • testul rezistenţei acoperișului în caz de răsturnare.

Pentru impactul frontal pe scaunele din față ale mașinii s-au instalat două manechine care imită persoane adulte, iar în cazul celui lateral manechinele stau unul după altul: pe scaun un bărbat adult, iar în spatele său o femeie.

Video cu fotografii inclusiv

Toate testele au fost susţinute cu o notă maximă posibilă de cinci stele, ceea ce a dus la un rating general similar cu al lui Model 3. Spre deosebire de cele ale Euro NCAP, testele NHTSA mai arată şi cum se strică maşina dedesubt.

Iar pentru că răsturnările cresc semnificativ riscul de rănire în timpul unui accident, pentru a calcula rezistența la răsturnare în testul NHTSA, Model Y a fost parcat pe o platformă suspendată care se rotește în toate direcțiile pentru a măsura fizic centrul de greutate și momentele de inerție. Evaluarea a stabilit că Model Y are un risc de răsturnare de 7.9%, cea mai mică rată dintre toate SUV-urile testate.

Tesla susține că corpul lui Model Y este ranforsat în comparație cu al lui Model 3, motiv pentru care energia de impact se disipă departe de pasageri. De asemenea, pentru baterie se folosesc măsuri suplimentare de protecţie, inclusiv în structura şasiului. Rezultatul pozitiv este, de asemenea, legat de prezența la bord a sistemelor de avertizare și prevenire a coliziunilor, dar şi a celui de menținere în bandă.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tesla (@teslamotors)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/