(video/update) Cum a fost sancţionat condusul neadecvat viral al unui şofer de microbuz de rută din Chişinău

(update 18.01.2021) După câteva ore de la apariţia imaginilor de mai jos, după ce au fost comentate şi distribuite intens, am aflat că activitatea şoferului a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată de timp. Aceasta a fost dispunerea administratorului rutei, nu a conducătorului auto în sine.

În plus, ofiţerul de presă al INSP Natalia Golovco ne-a confirmat că acesta a fost depistat şi sancţionat. Şi-a atras pe cont 7 puncte de penalizare şi 6.000 de lei amendă pentru încălcarea articolului 238, aliniat 3 şi a articolului 240, aliniat 1 din Codul Contravenţional.


(15.01.2021) Pentru asta cer minim 10 lei? Condusul neadecvat al unui şofer de microbuz de rută se cere sancţionat

A trecut ceva timp de când aici pe blog nu am scris despre nereguli surprinse în trafic care arată comportamentul conducătorilor de maxi-taxi. De atunci, destul de multe rute şi-au sistat activitatea şi toată lumea credea că este practic ultima lor suflare. Însă nu! Câteva microbuze mai prestează servicii de transport public şi în 2021 pentru, în continuare, amuzanta deja sumă de 3 lei.

Însă pentru ce transportatorii îşi doresc o taxă de cel puţin 10 lei per călătorie? Pentru deplasări în continuare în îmbulzeală chiar dacă e pandemie, pentru deplasări în autovehicule deja învechite şi insalubre în unele cazuri, ori pentru a te/ne expune diverselor riscuri, aşa cum a fost în situaţia ataşată? De notat că din momentul reducerii numărului de microbuze în Chişinău nu am mai auzit de implicarea lor în accidente rutiere aşa cum se întâmplau, cam des, acum câţiva ani.

Revenind la context, doar priviţi ce manevre s-a încumetat să facă un şofer de pe ruta 120 în după amiaza zilei de ieri când rula pe bd. Decebal. Mai mulţi participanţi la trafic au rămas nedumeriţi, nu numai cel a cărei cameră a înregistrat imaginile. Tipul s-a expus în primul rând pe sine pericolului, nemaivorbind de pasagerii care posibil îi avea la bord. Iar pietonii în alte circumstanţe puteau fi loviţi dacă vitezomanul apuca pe o traiectorie greşită sau intra în spatele automobilului oprit la zebră.

Internauţii cer în acest caz sanţionarea dură a şoferului iresponsabil. Să sperăm că poliţia va reacţiona prompt.

https://youtu.be/eHAMFsNpQ9I

P.S. Dacă nu aţi observat, conducătorul microbuzului şi-a cerut scuze anticipat printr-un abţibild 😐

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/