(video) În Arabia Saudită începe în curând construcţia unui smart city fără automobile. Va avea 170 de km lungime

În Arabia Saudită va începe în curând construcţia unui nou oraş în care va lipsi infrastructura necesară circulaţiei automobilelor şi, respectiv, fără drumuri nu vor fi nici maşini şi nici emisii de CO2. Anunţul a fost făcut de prințul moștenitor Mohammed bin Salman în ziua de 10 ianuarie în cadrul unei prezentări difuzate şi la televiziunea de stat.

Potrivit unui comunicat de presă, orașul numit “The Line” va deveni parte a unui mega proiect pentru diversificarea economiei naționale.

https://www.youtube.com/watch?v=Jw8Oq8Bjprk
https://www.youtube.com/watch?v=TtSMz-_h_cw
https://www.youtube.com/watch?v=xLN2Vu1iels

Noua așezare, care va fi construită în nord-vestul țării, va fi un lanț de comunități interconectate, lungă de 170 de kilometri, de unde i se va trage şi numele – The Line (Linia).

Planul preliminar prevede integrarea în infrastructura urbană a unui fel de “transport foarte rapid”, datorită căruia va fi posibil de ajuns în orice punct al orașului în cel mult 20 de minute (Hyperloop?) Unul dintre cele mai mari aeroporturi de pe planetă va fi, de asemenea, construit acolo (în ultimă instanţă). În cele din urmă, este planificat şi un serviciu de taximetre zburătoare.

În viitor, The Line ar trebui să devină un centru pentru dezvoltarea de noi tehnologii și de atracție a afacerilor. Este planificat să se investească până la 200 de miliarde de dolari în program.

Implementarea proiectului este planificată să înceapă din primul trimestru al anului curent, iar până în 2030 ar trebui să ofere un milion de locuințe și 380.000 de locuri de muncă.

Crearea unei metropole a viitorului numită Neom, din care face parte The Line, este una dintre măsurile de diversificare treptată a economiei Arabiei Saudite, care este în prezent cel mai mare exportator de țiței. Bugetul total al proiectului este de 500 de miliarde de dolari, care va fi investit în principal de guvernul țării, fondul de investiții de stat și finanțatorii privați.

În plus, o respingere completă a transportului tradițional ar trebui să îmbunătățească ecologia Arabiei Saudite.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/