fbpx

Șefa Comisiei Europene susține introducerea unui certificat unic de vaccinare împotriva COVID-19

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen susține introducerea unui certificat unic de vaccinare împotriva COVID-19. Potrivit unei declarații făcute, implementarea măsurii „este o obligație”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficiala a precizat că inițiativa premierului Greciei „o bucură”, transmite Mediafax, cu referire la publicația franceză Le Figaro. Mai mult, conform sursei, Comisia Europeană a dat deja aviz pozitiv proiectului.

„Este o obligaţie medicală. Mă bucură iniţiativa premierul grec de a avea un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a declarat von der Leyen presei portugheze.

Subiectul certificatului unic european de vaccinare împotriva COVID-19 este discutat intens în ultimele zile. Propunerea a venit din partea premierului elen, fiind motivată de revitalizarea turismului, sector primordial pentru economia țării pe care o conduce.

„Este urgent să adoptăm o înțelegere comună privind modul în care ar trebui să fie structurat un certificat de vaccinare pentru a fi acceptat în toate statele membre”, afirma prim-ministrul Greciei.

Pe de altă parte, liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, a declarat că nu este de acord cu impunerea la nivel european a unor documente în baza cărora cei vaccinați împotriva COVID-19 să poată călători. El a punctat că măsura ar putea diviza populați Uniunii Europene în două și că„trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar trebuie folosit pentru motive medicale, nu pentru călătorii”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button