fbpx

Lista țărilor în care moldovenilor li se permite să plece. Iată care sunt condițiile de deplasare

Lista țărilor în care moldovenilor li se permite să plece în perioada pandemiei a fost actualizată de Ministerul de Externe (MAEIE) de la Chișinău. Accesul în mai multe state rămâne restricționat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ucraina a introdus Moldova în lista țărilor din „zona verde”. Așadar, moldovenii se pot deplasa în țara vecină fără a prezenta testul negativ la COVID-19, dar și fără a se autoizola acolo. Totuși, ei vor avea nevoie de o poliță de asigurarea care să acopere cheltuielile pentru tratament dacă vor contracta maladia.

Conaționalii care se vor deplasa peste Prut însă, vor fi nevoiți să se autoizoleze. Autoritățile române au inclus Moldova în lista statelor cu risc epidemiologic ridicat în contextul pandemiei de COVID-19, iar măsura carantinei se impune de pe 18 ianuarie, ora 14:00.

Totodată, potrivit documentului emis de MAEIE, unele state le permit străinilor să intre pe teritoriului lor dacă aceștia au un contract de muncă, permis de ședere sau alte acte corespunzătoare. La fel, conaționalii care au cetățenia unui stat membru al Uniunii europene sunt îndemnați să consulte, suplimentar, consultarea adițională datele operative ale autorităților europene pe platforma Re-Open.

De asemenea, pentru siguranța cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare, suplimentar contactelor misiunilor diplomatice, Ministerul de Externe comunică despre funcționare unui Centru de Apel. Moldovenii din țară pot apela gratuit la 080090990, iar cei din străinătate trebuie să formeze numărul +37322788722. Operatorii au program de luni până vineri, între 08:00 – 17:00 (ora Republicii Moldova). În afara acestui grafic conaționalii pot expedia un mesaj prin email la call.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel.

Vedeți mai jos lista țărilor în care moldovenilor li se permite să plece în perioada pandemiei.

Lista țărilor în care moldo… by ZUGO

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

SUA, Portugalia sau Spania. Autoritățile au actualizat lista țărilor pentru care se impune autoizolare la intrarea în Republica Moldova

Articole asemănătoare

Back to top button