fbpx

video | Momentul în care doi ofițeri urmăresc cum este atacat vânzătorul unui magazin și nu intervin. Reacția Poliției de Frontieră și MAI

Vânzătorul de la un magazin amplasat la o stație de alimentare din raionul Briceni a fost atacat cu un cuțit în seara zilei de 13 ianuarie. Camerele de supraveghere au surprins că incidentul era urmărit de doi ofițeri de la frontieră, care nu au intervenit pentru a „calma spiritele”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Victima a relatat pentru deschide.md că dimineața nu i-a putu vinde agresorului țigări, deoarece la stația de alimentare era deconectată energia electrică și nu lucra casa de marcat. Seara, însă, bărbatul a revenit pentru „a cere explicații”. 

În incintă se mai afla o persoană, care ar fi încercat să liniștească bărbatul înarmat. Totodată, conform vânzătorului, butonul de chemare a pazei nu a funcționat. Sursa citată mai relatează că agresorul ar fi un contrabandist din regiune și se afla în stare de ebrietate, iar administratorul benzinăriei a apelat la Serviciul 112.

Bărbatul a fost imobilizat și încătușat. Asupra lui a fost aplicată măsura de arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile.

După ce imaginile au apărut în presă, Poliția de Frontieră a emis o reacție. Instituția comunică despre faptul că „regretă lipsa de reacție din partea angajaților, condamnă orice inacțiune de acest gen și indiferența manifestată față de acțiunile huliganice”. Totodată, în mesaj se arată că a fost inițiată o anchetă de serviciu care urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

Și Ministerul de Interne (MAI) a venit cu o reacție pe marginea cazului, punctând că „un angajat al MAI, fiind chiar și în afara orelor de muncă, când întâlnește o ilegalitate, sau este martor al unei situații de risc sau pericol pentru cetățean, este obligat să intervină, să ofere ajutor, să stopeze acțiunile agresive.(…)

Ministerul Afacerilor Interne condamnă acest comportament indiferent al angajaților IGPF și a inițiat o anchetă internă pentru a verifica toate circumstanțele și îi va sancționa conform legii. Ne cerem scuze din numele conducerii MAI de la cetățeanul care a fost agresat și care nu a fost ajutat de cei doi polițiști de frontieră. Atitudinea lor nu ne reprezintă, iar acest caz trebuie să fie o lecție pentru toți colegii”, se arată în comunicatul emis de instituție.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button