/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Atenție. Alertele de călătorie au fost actualizate. Ce măsuri restrictive au fost impuse de unele state 

missing
15 ianuarie 2021, ora 20:31

Anunț importat pentru moldovenii care planifică să meargă într-o călătorie în următoarele zile. Ministerul de Externe a actualizat alertele de călătorie și a oferit noi informații despre regulile care trebuie respectate de moldoveni atunci când intră pe teritoriul unui stat străin. Astfel, unele țări mențin măsurile restrictive pentru moldoveni, iar altele au exclus Republica Moldova de pe lista statelor cu risc epidemiologic sporit. 

România a prelungit cu 30 de zile starea de alertă și a menținut interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate mai sus nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă

Conform actualizării, în prezent, Ucraina a inclus Republica Moldova pe lista statelor cu risc epidemiologic scăzut – categoria verde.
În aceste condiții, persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria verde pot intra în Ucraina fără a fi amplasate în autoizolare și fără prezentarea rezultatelor negative ale testării la Covid-19.

Începând cu data de astăzi, orice persoană în vârsta de peste 11 ani, care călătorește pe cale aeriană din Republica Moldova în Franța și care nu este în măsură să prezinte la sosire în Franța rezultatul unui test biologic de screening virologic, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de zbor, care dovedește lipsa contaminării cu COVID-19, va fi direcționată la aeroportul francez spre punctul de control sanitar pentru efectuarea acestui test. După sosirea pe teritoriul francez acestea urmează să se autoizoleze pe un termen de șapte zile, după care vor efectua un nou test biologic de screening virologic.

Precizăm că astăzi a fost actualizată și lisata țărilor pentru care se impune autoizolarea la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Vedeți mai jos documentul actualizat și alte informații utile: 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram