‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
15.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPiața merelor în UE: Care sunt prețurile curente și prognozate, stocurile

Piața merelor în UE: Care sunt prețurile curente și prognozate, stocurile

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pe parcursul acestui sezon de comercializare, prețurile pentru mere în UE rămân ferm mai mari comparativ cu perioada de referință (ultimii 5 ani), așa cum era de așteptat, din cauza unei recolte mai mici, în special în Franța și Polonia.

Prețurile pentru mere în Uniunea Europeană, euro cenți per kilogram

Deși piața merelor comercializate în stare proaspătă merge bine, se observă unele tensiuni pe piața merelor pentru procesare în Polonia, cu niveluri ridicate de aprovizionare (opusul în Franța). Există o proporție relativ mai mare de mere de calitate mai scăzută sau afectate de condițiile nefavorabile din 2020, care pot fi doar procesate.

Evoluția producției de mere în EU în ultimii 10 ani

Noul an de comercializare (2020/21) a început la 1 august 2020. Asociația mondială a producătorilor de mere și pere (WAPA)/Prognosfruit a furnizat prognoze de producție pentru 21 de state membre.

Volumul recoltei din cele 27 de țări UE este estimat la aproximativ 10.585.000 de tone; recolta din Marea Britanie reprezintă aproximativ 2% din recolta UE27. Există referințe care indică un volum de mere poloneze chiar mai mic decât se aștepta inițial, motivele fiind condițiile meteorologice extreme și absența forței de muncă suficiente din cauza pandemiei.

‹ adv ›

Prețurile pentru mere în principalele țări de referință, 2020

Volumul recoltei obținute este cu 7% mai mic decât media de referință (ultimii 5 ani). Având în vedere volumele mici confirmate, stocurile în timpul campaniei de marketing ar trebui să rămână la niveluri moderate (niveluri scăzute în Franța și Polonia).

Stocurile de mere în UE, tone

‹ adv ›

În perioada 2020/21-Q1 (august-octombrie), exporturile și importurile au fost cu 3% și cu 2% mai mici decât perioada de referință.

Prețurile pentru mere în diferite țări UE

Prețurile pentru mere în Polonia – principalul producător de mere din UE după volum și prognozele privind evoluția acestora

Prețurile pentru mere în Italia – al doilea producător de mere în UE după volum și prognozele privind evoluția acestora

Prețurile pentru mere în Franța – al treilea producător de mere în UE după volum și prognozele privind evoluția acestora

Prețurile pentru mere în Germania – al patrulea producător de mere în UE după volum și prognozele privind evoluția acestora

Date articol: raportul Comisiei Europene privind Piața merelor în Uniunea Europeană în sezonul de comercializare 2020/2021.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›