‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleRomânii și bulgarii vor plăti mai mult decât alți cetățeni UE pentru a munci...

Românii și bulgarii vor plăti mai mult decât alți cetățeni UE pentru a munci în Marea Britanie

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Guvernul Marii Britanii a extins cu un an programul pilot destinat lucrătorilor sezonieri, lansat pentru prima dată în 2019. Guvernul a mărit numărul de vize pe care le va acorda lucrătorilor agricoli sezonieri la 30 de mii.

Potrivit Emerging Europe, vizele, au un preț ridicat. De asemenea, românii și bulgarii, precum și estonienii, lituanienii și slovenii, vor plăti mai mult pentru acestea decât alți cetățeni ai UE. Oficialii guvernamentali spun că lucrătorii vor juca un rol vital în a-i ajuta pe cultivatorii din sectorul horticol să recolteze și să ambaleze produsele, reducând, în același timp, dependența lor de munca migranților.

Cu toate acestea, prețul mare al permiselor (244 lire sterline) ar putea afecta mulți potențiali lucrători pe termen scurt, în special cei din estul Europei. Mai mult, în timp ce cetățenilor majorității țărilor UE – precum și turcilor și macedonenilor – li se oferă o reducere de 55 de lire sterline, bulgarilor, estonienilor, lituanienilor, românilor și slovenilor nu.

La solicitarea unui răspuns de către Emerging Europe de la agenția guvernamentală Home Office din Marea Britanie de ce cetățenii din aceste cinci țări sunt taxați mai mult decât ceilalți membri ai UE, s-a făcut referire la Carta socială Europeană (CESC) din 1961, pe care țările respective nu au ratificat-o.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›