Sistemul medical din RM a mai pierdut un lucrător medical în lupta cu virusul Covid-19

Un alt lucrător medical a decedat din cauza complicațiilor provocate de Covid-19. Este vorba despre Vera Romașcu, care activa în cadrul Spitalului Raional Hîncești.

Foto: deces

„Cu profundă îndurerare anunțăm trecerea în neființă a colegei noastre, Vera Romașcu, asistentă medicală în pediatrie. După săptămâni de luptă cu nemilosul virus, a ales să ne vegheze din eternitate. O persoană sufletistă, profesionistă și devotată lucrului, cu atitudine prietenoasă față de colegi și corectă față de pacienți. În aceste momente de mare durere, exprimăm condoleanțe familiei, rudelor și celor apropiați. Domnul să o odihnească în pace.”, este mesajul postat de reprezentanții Spitalului Raional Hîncești pe Facebook.

Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul pandemiei, în țara noastră au decedat 69 de lucrători medicali din cauza Covid-19.

Într-un articol elaborat la sfârșitul anului 2020, echipa UNIMEDIA a notat că pe parcursul anului 2020, Covid-19 a luat viața a 86 de medici și lucrători în perioada martie-decembrie.


Pub