Comercianții de pungi și veselă din plastic vor fi verificați. Ce amendă riscă dacă nu respectă legea

35cc28767c85d3a7c0276b8746adaf62

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței va verifica agenții economici care comercializează produse din plastic. Aceast acțiune vine în contextul în care, începând  din 1 ianuarie, a fost interzisă utilizarea/comercializarea pungilor de transport fabricate din plastic, cu sau fără mâner, cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni.

Conform legii actualizate sancțiunile vor fi aplicate de până la 4 500 de lei pentru persoanele fizice și de până la 12 000 de lei pentru persoanele juridice.

Săptămâna trecută, inspectorii din cadrul Agenției, au efectuat acțiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale, în cazul comercializării veselei din plastic în Piața Agro-Mondial din municipiul Chișinău.

Inspectorii au depistat încălcarea regulilor cu privire la comercializarea farfuriilor și altor accesorii ale serviciilor de masă, de unică folosință, fabricate din plastic, fiind scoase din circuitul comercial 196 farfurii din plastic de unică folosință și 186 accesorii ale serviciilor de masă, interzise prin lege.

Vezi aici Ce se schimbă în Moldova de pe 1 ianuarie 2021. Pentru ce vom plăti mai mult și ce se interzice

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente