fbpx

doc | Președinția a modificat componența Comisiei care selectează judecătorul din partea Republicii Moldova la CtEDO. Cine a fost înlocuit?

Componența Comisiei care selectează judecătorul din partea Republicii Moldova la CEDO a fost modificată. Printr-un decret prezidenția, Pavel Abraham a fost exclus din lista membrilor, iar judecătoarea Viorica Puică urmează să îl înlocuiască.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de consiliera șefei statului, Olesea Stamate. Aceasta a precizat că Baraham a fost desemnat anterior de ex-președintele Igor Dodon și ar exista dubii rezonabile referitoare la integritatea acestuia.

„Ținând cont de importanța reprezentării Republicii Moldova la CtEDO de către un judecător onest și profesionist, așteptările societății sunt ca acest concurs să se desfășoare într-o manieră de maximă transparență și corectitudine. Respectiv, am desemnat-o drept reprezentant al Președinției în această comisie pe Viorica Puică, o judecătoare competentă și corectă”, a punctat Olesea Stamate.

Pentru funcția de judecător la CtEDO luptă 13 candidați. Aceștia sunt Vitalie Gamurari, Marin Gurin, Alexandru Prisac, Roman Zadoinov, Ion Cojocari, Lilian Moraru, Lilian Apostol, Vladislav Gribince, Vladimir Grosu, Victor Burac, Gheorghe Mîțu, Nicolae Eșanu și Diana Scobioală.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button