fbpx

Cozi imense la prezidențialele din Uganda. Liderul țării, timp de 40 de ani, înfruntă o vedetă pop

Uganda a început, joi, procesul de vot, în cadrul unor alegeri prezidențiale tensionate, sub o pază întărită și în timpul unor întreruperi ale internetului. Cei doi candidați sunt actualul lider Yoweri Museveni, care se îndreaptă spre al șaselea mandat de președinte, și o fostă vedetă pop care are jumătate din vârsta lui Museveni, potrivit AFP.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Internetul a căzut în ajunul alegerilor, unele părți ale țării raportând întruperi complete sau încetiniri semnificative, după una dintre cele mai violente campanii electorale din ultimii ani, scrie digi24.ro.

Museveni candidează pentru un al șaselea mandat de președinte, fiind în funcție timp de aproape patru decenii, împotriva unui cântăreț devenit membru al parlamentului, Bobi Wine, în vârstă de 38 de ani. Popularitatea lui Wine printre cei tineri l-a bulversat pe fostul lider al rebelilor.

În mahalaua Kamwokya, unde Wine a crescut și în care este foarte popular, alegătorii au mers în masă la o secție de votare unde poliția a încercat să impună distanțarea socială, după săptămâni de creșteri ale cazurilor de Covid-19 în națiunea Est-Africană.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button