fbpx

Ankara mai are apă pentru 110 zile, iar Istanbul – pentru 45. Mai multe orașe din Turcia se confruntă cu secetă cumplită

Mai multe orașe din Turcia ar putea rămâne fără apă în următoarele luni. Țara se confruntă cu seceta cea mai cumplită din ultimul deceniu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lipsa ploilor a dus la faptul că Istanbul mai are rezerve de apă pentru 45 de zile, iar Ankara pentru 110, susțin Camerei inginerilor chimici din Turcia. Potrivit Digi24, care fare referire la Guardian, în orașele Izmir și Bursa situația, la fel, este critică. În barajele de acolo se mai păstrează cel mult 36% din volumul maxim de apă.

Turcia, și fără secetă, are probleme din punct de vedere hidrologic, însă volumul scăzut de ploi din a doua jumătate a anului 2020 i-a făcut pe liderii religioși să se roage pentru precipitații. Pe de altă parte, experții critică măsurile implementate de autorități pentru a soluționa problema aprovizionării localităților cu apă.

Nici ecologiștii nu sunt mulțumiți de măsurile pe care le implementează Guvernul, declarând că episoadele de secetă devin tot mai grave. Potrivit specialiștilor, în ultimii 40 de ani țara s-a confruntat cu numeroase fenomene similare, însă rezolvarea problemei nu a fost găsită încă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button