fbpx

Inaugurată doi ani în urmă, clădirea Președinției încă nu este dată în exploatare. Proiectarea sistemului antiincendiar, realizată cu greșeli

Inaugurată acum doi ani, clădirea Președinției nu a fost încă dată oficial în exploatare. Mai mult, potrivit declarațiilor anterioare președintei, nu există nicio evidență a cheltuielilor ce țin de lucrările de renovare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, la proiectare s-au comis greșeli tehnice ce țin de sistemele de semnalizare și stingere a incendiilor, se arată într-un răspuns oferit pentru Agora de Aparatul Președinției. Ca urmare, nu a fost emis un aviz care ar face posibilă darea în exploatare.

Instituția s-a adresat la Agenția pentru Supraveghere Tehnică (AST) la sfârșitul lunii ianuarie 2020 și a solicitat verificarea sistemelor menționate. Conform sursei citate, în luna august al anului trecut, Președinția a fost anunțată despre faptul că se lucrează la înlăturarea greșelilor tehnice depistate în proiectele de execuție.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă susținute în această săptămână, Maia Sandu a vorbit despre dezasamblarea gardului de la Președinție și a punctat că nu există evidență contabilă în acest sens. Așadar, potrivit ei, urmează să fie clarificate chestiunile economice.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button