/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Noi detalii în cadrul comisiei de anchetă privind dosarul „Laundromat”. Amenzi în valoare de 2 milioane de lei au fost efectuate de BNM în adresa băncii implicate

missing
14 ianuarie 2021, ora 19:04

Noi detalii au apărut în cadrul audierilor publice a comisiei de anchetă privind spălarea de bani în dosarul „Laundromat”. Mai exact, 37 de avertismente scrise și 18 amenzi în valoare de 2 milioane de lei au fost efectuate de BNM în adresa băncii implicate în Laundromatul Rusesc.

Inga Grigoriu, președinta comisiei, a declarat că BNM a prezentat informații în care se conțin 37 avertismente scrise, 18 amenzi în valoare de 2 milioane de lei. Urmare acestor acțiuni, reprezentanții instituției au sesizat organele de drept, iar Grigoriu a făcut apel la procurori să verifice rapoartele BNM. 

„Au mai apărut un șir de întrebări în urma răspunsurilor primite în scris. Vrem să înțelegem aspectul legal, acțiunile instituțiilor responsabile, dar și inacțiunile. Este important să decidem cu ce propuneri să venim, noi membrii comisiei, dar și responsabilii încadrați în procesul de anchetă, astfel ca aceste operațiuni, tranzacții dubioase să nu se mai repete”, susține Inga Grigoriu.

În replică, reprezentanții BNM susțin că mereu s-au condus de cerințele impuse de lege și la propriul regulament privind spălarea banilor și terorismul.

În urma investigațiilor, Inga Grigoriu a declarat că există 46 de decizii de suspendare a tranzacțiilor suspecte, potrivit SPCSB, astfel dl Dorin Drăguțanu ar putea prezenta informații suplimentare în cadrul audierilor publice.

În luna aprilie 2021, comisia va veni cu un raport în care se va indica factorul normativ legislativ modificat în vederea vulnerabilizării legilor ce vizează spălarea banilor. Totodată, vor fi înaintate propuneri legislative în cadrul raportului, dat fiind faptul că comisia și-a asumat rolul de a elucida toate circumstanțele în cazul  dosarului „Laundromat”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram