image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

DOC: Cât a costat vizita delegației RM la Kiev; Maia Sandu: „Am ales calea cea mai ieftină”

Vizita delegației Republicii Moldova la Kiev a costat 28,9 mii de lei, anunță Președinția. Membrii delegației conduși de președintele RM, Maia Sandu, s-au deplasat în Ucraina cu două microbuze și au fost cazați la un hotel.

Cheltuieli au fost acoperite din bugetul Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Pentru diurne s-au alocat 13 mii de lei, iar pentru cazare 15,9 mii de lei.

„Am ales calea cea mai ieftină. Nu a fost zbor direct, asta înseamnă că zburând prin diferite locații ar fi costat mai mult. Cel mai ieftin după bani și timp a fost acest itinerar”, a declarat președintele RM, Maia Sandu.

Ea a negat informațiile răspândite de un canal de Telegram afiliat socialiștilor precum că Maia Sandu ar fi mers la Kiev cu o coloană oficială din peste zece mașini, nu două.

„Am mersi cu două microbuze. Pe teritoriul Ucrainei ne-a însoțit mașinile serviciului ucrainean. Acolo decizia nu ne aparție”, a precizat Maia Sandu,

Purtătorul de cuvânt al președintelui RM a precizat că cheltuielile de cazare pentru trei membri ai delegației au fost acoperite de partea ucraineană, pentru Maia Sandu, pentru Secretarul general al Aparatului Președintelui RM, Andrei Spânu, și pentru unul dintre consilieri.

„Cât s-ar fi economisit? E greu să faci comparații. Uneori biletele de avion sunt mai ieftine sau mai scumpe. Din considerente de timp și financiare a fost cea mai rezonabilă alegere. S-a stat o noapte la un hotel. S-a plătit conform unui nomenclator. O cameră 85 de euro și au fost camere de 140 de euro”, a menționat Sorina Ștefârță.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: