Chicu „emigrează” pe Telegram. Fostul premier renunță la Facebook, „până la o nouă era a libertății de exprimare”

Fostul premier, Ion Chicu, renunță la pagina de Facebook, pentru o perioadă nedeterminată de timp și „emigrează” pe Telegram. Anunțul a fost făcut aseară, timp în care circa 400 de persoane s-au abonat la canalului fostului șef al Executivului.

Foto: UNIMEDIA

„Era Facebook/Twitter a apus pentru oamenii care țin la libertatea de exprimare. Nu putem tolera nici cel mai mic atentat la această libertate fundamentală!

Am beneficiat cu toții în acești peste 10 ani de o platformă de comunicare foarte comodă și tolerantă cu toți noi. Am împărtășit gânduri, informații, bucurii și necazuri - am fost cu toții o Familie! Uneori, chiar ne lăsam furați de "familia Facebook" din cea de acasă”, a scris Chicu.

În context, a menționat că în următoarele zile va „conserva” pagina, „până la o nouă era a libertății de exprimare”.

„Până atunci, „scriem telegrame" unul altuia”, a scris Chicu.

În prezent, 445 de persoane sunt abonate la canalul său de telegram. Și președinta țării și-a deschis cont pe Telegram, recent, iar numărul urmăritorilor ajunge la 10 mii. Fostul șef de stat, Igor Dodon numără aproape 5 mii de urmăritori, iar primarul capitalei depășește cifra de 2 mii.

Aplicația Telegram are la activ 500 de milioane de utilizatori. Numărul a crescut considerabil după ce președintelui în exercițiu al Statelor Unite, Donald Trump i-a fost interzis accesul pe conturile sale de Facebook și Twitter. Susținătorii lui Trump au găsit „refugiu” pe Telegram, acolo unde președintele în exercițiu și-ar fi deschis cont. Până în prezent, nu a fost făcut un anunț oficial despre deschiderea unui cont oficial pe această platformă, dar pagina despre care se vehiculează că este al lui depășește cifra de 500 mii de urmăritori.


Pub