(video) Vladimir Voronin: Pe actualii deputați nici idioți nu-i poți numi, că idioții se mai mișcă, ăștia în general sunt castrați

Liderul Partidului Comuniștilor din Moldova, Vladimir Voronin, și-a exprimat nemulțumirea față de actualul Parlamentul și susține că deputații trebuie fugăriți cât mai curând. Fostul șef de stat spune că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile luând în considerație actuala componența a Legislativului. „Nici idioți nu-i poți numi, că idioții se mai mișcă, ăștia în general sunt castrați”, a declarat Voronin aseară, la Puterea a 4-a de la N4.

„Nici nu știi cum să numești această gloată de persoane, fiecare cu interesul lui, fiecare cu probleme legate de corupție, de mafie, de furturi, averea statului, fiecare transfugi fun din partid în partid. Patru luni de zile -10 ședințe. Salariu au primit pentru 4 luni de zile și acum unde sunt, nu este niciunul. Ce asta este Parlament? Dar între ei ce se face acolo? Așa au votat cetățenii când au format acest Parlament? Nicidecum!”, a declarat Voronin.

Fostul președinte spune că cei care au furat milioane și miliarde sunt peste hotare țării, „cu buricul la soare”, iar cei care trebuie să îi tragă la răspundere fac fel de fel de declarații în fiecare zi, numai nu fac ceea ce trebuie.

„Asta nu-i Parlament, el trebuie fugărit, în mod legitim ori nelegitim ori constituțional ori neconstituțional, dar fugărit. Trebuie Maia Sandu să vină de la Kiev și să-l invite pe cel de la pază și să își spună să închidă toate ușile Parlamentului, nimeni să nu intre și să emită decret despre data alegerilor parlamentare. Ce vor face cei din Europa, lasă să iasă din mers cât ori vrea, despre cei din Sua - ei au problemele lor. Noi le dăm mandat de încredere, dar ei nu fac nicio brânză nimic. Nici idioți nu-i poți numi, că idioții se mai mișcă, ăștia în general sunt castrați. Nici încolo nici încoace”, a mai adăugat Voronin.

În sesiunea parlamentară de toamnă, care a început pe 1 septembrie, deputații s-au întrunit în doar zece ședințe plenare. Numărul ședințelor este aproape în jumătate în comparație cu sesiunea de primăvară, când au fost desfășurate 18 ședințe plenare


Pub