(doc) Vizita Maiei Sandu la Kiev: Câți bani au fost cheltuiți din bugetul de stat. Sursele pentru benzină/motorină nu sunt reflectate

Prima vizită oficială în străinătate a președintei țării, Maia Sandu, în Ucraina, a costat aproape 29 mii lei, potrivit unui act oficial plasat pe pagina Președinției.

Foto: stiri.md

Suma totală a cheltuielilor a fost de 28.9 mii lei.

Delegație Kiev / Sursa:www.presedinte.md

„E greu să faci comparații cât s-a economisit mergând cu mașina la Kiev și nu cu avionul. Știți bine că uneori un bilet de avion poate avea prețuri diferite, uneori mai ieftin, uneori mai scump, dar în situația actuală când este foarte greu de deplasat, și din considerente de timp, și din considerente financiare, a fost cea mai rezonabilă decizie de a merge cu mașina”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Maiei Sandu, Sorina Stefârță.

Cazarea delegației de la Chișinău s-a făcut la un hotel din Kiev.

„S-a stat o noapte la un hotel. S-a plătit conform unui nomenclator pentru deplasări. Cred că o cameră a costat 85 euro și au fost camere la 140 euro. Cheltuielile pentru trei membri ai delegației au fost suportate de partea ucraineană: pentru Maia Sandu, secretarul general Andrei Spânu și unul dintre consilieri”, a conchis Ștefârță.

Președinta țării, Maia Sandu, însoțită de cei 9 membri ai delegației oficiale a plecat,11 ianuarie, la Kiev. Deplasarea în țara vecină s-a făcut cu mașina. Potrivit Sorinei Ștefârță, noua purtătoare de cuvânt a președintei, delegația a plecat cu o mașină și un microbuz.


Pub