(video) Un bărbat a pus pe jar poliția și Bombteh-ul, după ce a anunțat despre un subsol minat: „Eram în stare de ebrietate”

Un bărbat din Chișinău riscă să stea după gratii după ce, aflându-se în stare de ebrietate, a sunat la 112 și a spus că în subsolul unui bloc de locuit din sectorul Ciocana se află un obiect explozibil. Totul s-a întâmplat în această noapte, în jurul orei 00:30.

Bărbatul a sunat la 112 și a comunicat că pe strada Maria Drăgan, în subsolul unui bloc de locuit se află un obiect explozibil.

La fața locului imediat s-au Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Ciocana, fiind solicitată și intervenția specialiștilor de la ,,Bomteh”. După ce au verificat subsolul, obiecte suspecte sau explozibile nu au găsit.

Pe caz a fost pornită o cauză penală în baza art. 281 C.P.

Oamenii legii au identificat și reținut bărbatul, fiind escortat la inspectorat, pentru audieri și stabilirea circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vina, comunicând că era în stare de ebrietate când a făcut apelul.

Actualmente bărbatul se cercetează în stare de libertate, iar pentru fapta comisă el riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Bărbatul este reținut pentru Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism. Anterior acesta s-a dovedit a fi judecat pentru comiterea infracțiunilor de furt, circulaţia ilegală a drogurilor.


Pub