În sfârșit! A fost creat robotul care îți toarnă vin în pahar și ți-l aduce după o zi grea

Samsung a prezentat prototipul robotului Bot Handy. El știe să pună vase murdare în chiuvetă, să strângă hainele și să toarne vin în pahar și cel mai important – îl aduce proprietarului său.

Bot Handy de la Samsung recunoaște obiectele folosind o cameră de luat vederi, dar și inteligența artificială. Compania lucrează asupra perfecționării prototipului astfel ca robotul să poată colecta rufele, încărca mașina de spălat vase, să aranjeze masa, să toarne băuturi în pahare și să le aducă oamenilor.

Președintele Samsung Research, Sebastian Sung, a declarat că robotul este menit să fie „o extensie a ta în bucătărie, sufragerie și oriunde ai putea avea nevoie de o mână de ajutor”.

Samsung spune că robotul va putea detecta materialul din care este făcut obiectul și îl poate apuca cu forța necesară. De asemenea, se presupune că Bot Handy va interacționa cu obiecte de diferite dimensiuni, greutăți și forme.

Compania a prezentat, de asemenea, o versiune actualizată a Bot Care – un „asistent și însoțitor robotizat” care are grijă de proprietarul său. Acesta știe să-i reamintească proprietarului ca să ia o pauză de la laptop, îi amintește despre evenimentele importante și întâlnirile programate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.