Bentley anunţă că ia la muncă un nou designer-şef, însă cel mai interesant este unde ar pleca vechiul

Bentley Motors a anunțat despre angajarea unui nou designer-şef. Germanul Stefan Sielaff, care a deținut această funcție în ultimii șase ani, și-a dat demisia din proprie iniţiativă la sfârșitul anului 2020, iar de la 1 martie 2021, un alt german îi va ocupa fotoliul – Andreas Mindt.

Cu toate acestea, cel mai interesant lucru este ce va face mai departe Sielaff – ar fi fost recrutat în aceeaşi postură de către Geely!

Stefan Sielaff are 59 de ani împliniţi şi și-a început cariera în 1984 la Audi. La începutul anilor 90 era unul dintre cei mai importanți designeri de interior pentru produsele mărcilor Audi și Volkswagen, iar în 1997 a devenit șeful centrului de design Audi. În 2003, s-a mutat la concurenții de la Mercedes-Benz.

Cu toate acestea, în 2006 s-a întors la Audi AG și a condus divizia de design a mărcii Audi sub supravegherea lui Walter de Silva (fost designer-şef al VW Group). Asta până în 2015 când a trecut la Bentley, acolo unde la succedat pe Luc Donckerwolke, care s-a transferat la Hyundai Motor Group.

Automotive News scrie că fostul designer-șef Bentley a demisionat pentru a se alătura chinezilor de la Geely, grupul auto care deţine mărcile Geely, Volvo Cars, Lotus, Proton, Polestar şi alte sub branduri.

Potrivit informațiilor neoficiale, actualul șef al departamentului Geely Design, Peter Horbury, se va retrage din funcţie pentru a pleca la pensie (va împlini 71 de ani pe 27 ianuarie). Anterior Horbury a ocupat o poziție similară la Volvo Cars până în 2012. 

De notat că sub conducerea lui Sielaff au fost concepute câteva dintre cele mai recente modele ale Bentley, în special Continental și Flying Spur.

De cealaltă parte, Andreas Mindt are o experienţă de un sfert de secol în VW Group şi în ultimii ani a răspuns de exteriorul modelelor Audi Q8 şi e-tron. Una dintre misiunile sale principale la Bentley va fi de a crea stilul viitoarelor maşini electrice ale Bentley.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/