/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Atenție! Două rute de microbuz din Capitală au fost suspendate

missing
13 ianuarie 2021, ora 20:26

Primăria Capitalei anunță că sunt în căutarea unor soluții ca cetățenii să aibă acces la transportul public după ce rutelor municipale de transport public deservite de operatori privați, nr. 125 și nr. 178 au fost suspendate.

Potrivit Primăriei Chișinău, în rezultatul discuțiilor dintre Primăria Durlești, Direcţia generală transport public şi căi de comunicație și administratorul rutei nr. 125, agentul economic și-a reluat activitatea pe un traseu prescurtat.

În urma modificărilor enunțate, începând de săptămâna viitoare, ruta de autobuz nr. 11 pe str. Livezilor din or. Durlești va fi reorganizată. De asemenea, APL Chișinău caută soluții pentru acoperirea cu transport a rutei nr. 178.

În prezent, 38 de rute municipale de transport public sunt deservite de microbuze, fiind autorizate pentru circulație 493 de unități, dintre care zilnic ies la linie circa 300-350 de mașini.

Menționăm că în scopul îmbunătățirii serviciilor de transportare a cetățenilor pe rutele municipale, anul trecut, Primăria Chișinău a achiziționat cinci troleibuze articulate noi din Belarus, asamblate la Chișinău, cât și un lot de 25 de unități cu parcurs, din Riga.

Pentru anul 2021, se prevede achiziționarea a 30 de troleibuze noi, care vor fi asamblate la Chișinău. Totodată, municipalitatea este în așteptarea deciziei Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor cu privire la rezultatele licitației pentru achiziționarea celor 100 de autobuze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram