/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Zeci de taximetriști au fost trași pe dreapta de poliție și inspectorii ANTA

missing
13 ianuarie 2021, ora 21:51

Pentru că, în ultimul timp, au fost înregistrate mai multe accidente rutiere cu implicarea taximetriștilor, inspectorii ANTA au decis că este cazul să clarifice din ce cauză se întâmplă acest lucru, așa că s-au apucat de capul lor.

Zeci de taximetriști au fost trași pe dreapta, în această dimineață, pentru a fi verificați, dacă au toate actele în regulă. În urma controalelor s-a stabilit că mai mulți șoferi aveau revizia tehnică expirată. Aceștia s-au ales cu amenzi, iar unii au rămas fără plăcuțele de înmatriculare.

De la primele ore ale dimineții, inspectorii ANTA împreună cu poliția au creat un filtru de control pe strada Meșterul Manole, din sectorul Ciocana al Capitalei. În plasă au căzut mai mulți taximetriști, care au ieșit pe traseu fără să aibă toate actele în ordine.

În urma verificărilor, unii taximetriști au rămas chiar fără plăcuțele de înmatriculare.

„Nu aveți revizia tehnică trecută de ce? – Nu am știut. – Acum, deja o să treceți? – Chiar acum plec. – Pierdeți o zi de muncă. – Asta e situația.”

Cei care aveau totul în regulă, au salutat inițiativa inspectorilor.

Potrivit Agenției Naționale a Transportului Auto, aceste controale sunt organizate, după ce, în ultima perioadă, au fost înregistrate multe accidente rutiere cu implicarea taximetriștilor.

DUMITRU PROHNIȚCHI, OFIȚER DE PRESĂ ANTA: „Cele mai frecvente încălcări admise de conducătorii auto sunt lipsa certificatului de competență profesională sau expirarea acestuia, lipsa controlului medical si tehnic pe data care operează serviciul contra cost în regim de taxi.”

Un accident grav cu implicarea a două automobile de taxi s-a produs la sfârșitul lunii decembrie, pe viaductul din Capitală. În urma impactului, o mașină s-a răsturnat în mijlocul drumului. Potrivit celor de la ANTA, astfel de controale vor mai fi organizate.

Reporter:Cătălin GORIA

Imagini: Roman BAHNĂ

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram