image
Sursa foto: customs.gov.md

VIDEO: Descinderi la domiciliile unor traficanți de droguri; Substanțe narcotice, introduse în țară prin colete poștale

Forțele de ordine au anihilat o grupare infracțională specializată în contrabandă cu produse narcotice în proporții deosebit de mari, introduse în țară prin intermediul coletelor poștale. Documentările pe acest caz au durat mai multe luni, fiind inițiate în momentul depistării de către vameși a unui colet, care conținea 200 g de droguri de tip PVP.

Unul dintre figuranții în dosar, un bărbat în vârstă de 22 de ani, a fost reținut în flagrant după ce s-a prezentat la oficiul poștal pentru a ridica coletul cu substanțe narcotice.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații a fost stabilită identitatea unui alt membru al grupării - o tânără în vârstă de 18 ani, concubina bărbatului reținut. Vameșii și procurorii au efectuat percheziții la adresele de domiciliu ale celor doi bănuiți, unde au depistat droguri de tip PVP, amfetamină, pastile ecstasy, marijuana și hașiș.

Potrivit materialelor cauzei penale, figuranții în dosar efectuau online comenzile de substanțe narcotice din afara țării. Aceștia păstrau drogurile la domiciliu, unde le împărțeau în cantități mici, iar ulterior le comercializau pe teritoriul municipiului Chișinău, prin intermediul magazinelor online.

customs.gov.mdcustoms.gov.md

Valoarea pe piață a substanțelor narcotice depistate se ridică la peste 100 000 de lei.

Bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare. În cazul demonstrării culpabilității, persoana riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 15 ani. Tânăra de 18 ani este cercetată în stare de libertate și colaborează cu organele de urmărire penală la investigarea cazului.

În prezent, Serviciul Vamal și Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, efectuează acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii complete și obiective a circumstanțelor cazului cercetat și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

customs.gov.mdcustoms.gov.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: