image
Sursa foto: jurnal.md

Numele lui Caramalac, alias „Bulgaru”, așa și nu a mai reapărut pe site-ul Interpol

Numele lui Grigore Caramalac, poreclit „Bulgaru”, lipsește pe site-ul Interpol, chiar dacă Oficiul Interpol-Moldova ne asigură că el este căutat în continuare.

Grigore Caramalac, poreclit „Bulgaru”, este căutat în continuare, deși numele acestuia nu este afișat pe site-ul Interpol. Șeful Centrului cooperare polițienească internațională, Viorel Țentiu, a precizat astăzi pentru Jurnal TV că ședințele la sediul central al Interpol, din orașul francez Lyon, au loc o dată la trei luni, în actualele condiții de pandemie. În urmă cu aproximativ două luni, șeful Interpol-Moldova declara că procedura va dura câteva zile.

„Ședințele care au loc pe acest subiect sunt desfășurate o dată la trei luni. La moment, nu pot să vă spun și nici nu cunosc care este motivul de ce încă nu s-au întrunit. El oricum este căutat pentru arest și extrădare, este vizibil pe sistemul intern, este vizibil pe Interpol. Noi am reamintit de mai multe ori, deoarece subiectul este unul destul de sensibil, dar din ultimele informații cunoaștem doar că comisia nu s-a întrunit și nu avem nimic nou pentru voi”, a declarat șeful Biroului Interpol Moldova, pentru Jurnal.

Dosarul „Caramalac” este examinat în continuare, ne-a mai spus Viorel Țentiu.

„Pentru mine ca reprezentant al Biroului Central Interpol este important ca Caramalac să fie căutat. El este căutat în sistem și am confirmat acest lucru de mai multe ori. În cazul în care el va părăsi Federația Rusă, va fi arestat și extrădat, pentru că este căutat de Republica Moldova”, a precizat Țentiu.

Acum trei luni, Jurnal.md a publicat în exclusivitate un document potrivit căruia Grigore Caramalac, cunoscut în lumea interlopă drept „Bulgaru”, ar putea fi scos de sub urmărire internațională și că o solicitare în acest sens a fost adresată Ministerului de Interne de către avocatul lui Caramalac, Alexei Frunze. În baza acestei cereri, Biroul Interpol de la Chișinău a transmis solicitarea către mai multe instituții, între care și Inspectoratul de Poliție Centru. Toate după ce una dintre cauzele penale pe numele lui Caramalac a fost clasată pe 11 septembrie 2020.

Grigore Caramalac a fost dat în căutare prin Interpol în 1998, fiind acuzat de estorcare de bani, banditism, tâlhării și furturi în proporții deosebit de mari. Pe parcursul a mai bine de zece ani, de când a fost anunțat în căutare generală, „Bulgaru” a fost reținut în repetate rânduri, în Rusia și Ucraina, dar de fiecare dată reușea să scape de arest. Fiind căutat prin Interpol, el a reușit să participe la mai multe acțiuni publice. În luna august 2008, liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev, i-a acordat lui Caramalac cetățenie rusă. În 2014, cauza penală a ajuns ilegal din Republica Moldova în Rusia, iar instanțele de acolo l-au achitat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: