(video) Un fragment din Legea cu privire la reabilitarea victimelor represiunilor politice, declarat neconstituțional deoarece era discriminatoriu

Curtea Constituțională a declarat neconstituțional textul din articolul 1 al Legii nr. 296 din 23 noiembrie 1994 pentru interpretarea unor prevederi ale Legii privind reabilitarea victimelor represiunilor politice, deoarece contravine mai multor prevederi din Constituție, Declarației Drepturilor Omului, dar altor acte. Excluderea posibilității copiilor născuți în Gulag de a fi considerați victime ale represiunilor politice fiind una discriminatorie în raport cu această categorie de persoane.

Foto: thetelegraph.com

Se declară neconstituțional textul „Copiii persoanelor supuse represiunilor care s-au născut în locurile de represiune sau în drum spre ele se consideră copii proveniți din căsătoria încheiată până la represiune” din articolul 1 al Legii nr. 296 din 23 noiembrie 1994, a declarat președinta CC Domnica Manole.

Potrivit CC, „victime ale represiunilor politice se consideră și copiii care s-au născut în locurile de represiune sau în drum spre ele, dacă măcar unul dintre părinți este victimă a represiunilor politice.”


Pub