Programul „Orașul Pietonal” întră în a doua etapă la Bălți

by D M
Distribuiti mai departe...

Lucrările de reabilitare a străzilor și trotuarelor intră într-o nouă etapă la Bălți, în cadrul programului „Orașul Pietonal”. În 2021, în centrul atenției intră una dintre cele mai importante artere din oraș, strada Mihai Viteazul. Angajații serviciilor municipale au fost puși la curent cu noile planuri de către primarul municipiului, Renato Usatîi.

 „Proiectul cheie din acest an, așa cum a fost strada Konev în 2020, este strada Mihai Viteazul. Pentru că ceea ce se întâmplă acolo (și aceasta este partea centrală a orașului) este cel puțin oribil. Și mai trebuie să facem un pasaj. Doar așa putem decongestiona centrul orașului”, a spus Usatîi și a enumerat și străzile care trebuie reparate în acest an.

„În centru o să construim două drumuri – de la str.Independenței până la magazinul Prometeu. De asemenea, vom face trotuare de pe strada Pușkin până la strada Chișinău. Vom mai construi trotuare pe strada Bulgară, partea de pe Ivan Franko, 31 august … Vom lucra pe strada Kiev, începând cu str. Ștefan cel Mare. În paralel cu strada Kiev, trotuare vor fi amenajate și pe strada Pervomaisc. Vor fi înlocuite trotuarele de pe strada Sadoveanu până la hotelul „Bălți””.

Programul orașului pietonal va acoperi și zonele periferice ale municipiului. Proiectul a fost lansat la inițiativa lui Renato Usatîi și prevede reabilitarea a 14 kilometri de trotuare și repararea mai multor drumuri din oraș, scrie BTV.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.