fbpx

Omenirea se pregătește pentru noi provocări? Guvernele creează o rezervă mondială de vaccinuri împotriva Ebola

Guvernele lumii intenționează să creeze o rezervă de vaccinuri contra Ebola. Aceasta va conține 500.000 de doze și se vor păstra în Elveția.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Loturile se vor depozita pentru a permite autorităților din mai multe țări să reacționeze eficient în cazul unor potențiale amenințări, conform Alianței Globale pentru Vaccinuri, citată de Digi24 și AFP. Aceste se vor stoca în orașul Basel, amplasat la nord-vestul Elveției.

Pentru a crea această rezervă sunt necesari câțiva ani, iar țările în curs de dezvoltare vor obține acces gratuit la aceasta. Totodată, aceste state vor beneficia și de suport pentru a acoperi costurile operaționale în cazul unui eventual program de vaccinare.

Preparatul anti-Ebola a fost dezvoltat în 2013, când o epidemie a făcut ravagii în Guineea, Liberia şi Sierra Leone. Atunci maladia a făcut circa 11.300 de victime, numărul total al persoanelor care s-au infectat fiind de circa 29.000. Rata de mortalitate a bolii este de circa 50%, însă poate ajunge și la 90% în anumite circumstanțe.

Ebola se manifestă prin febră şi dureri musculare, urmate de greață, diaree, erupții cutanate, hemoragii interne şi externe, dar şi insuficienţă renală.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button