‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePrimul soi de mere rezistent la schimbările climaterice a primit recenzii foarte bune

Primul soi de mere rezistent la schimbările climaterice a primit recenzii foarte bune

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Primul soi de mere adaptat schimbărilor climaterice a fost lansat comercial în cadrul Hot Climate Program. „HOT84A1” a primit recenzii foarte bune de la cultivatorii din Italia, Franța și Marea Britanie, după o serie de testări ce au fost realizate în acest an.

FOTO: tandg.global; soiul de mere HOT84A1

Potrivit dezvoltatorilor, soiul a fost inițial testat cu succes în Spania, unde temperaturile ajung la peste 40°C. Acesta s-a dovedit a fi rezistent la arsuri solare, păstrând în același timp calități gustative excelente.

Hot Climate Program este un program global de reproducere axat pe sustenabilitatea pe termen lung a producțiilor de mere și pere în condițiile schimbărilor climaterice.

Potrivit informațiilor publicate pe FreshFruitPortal, un grup de cultivatori și comercianți selectați pentru cultivarea soiului au declarat că „HOT84A1” crește și se dezvoltă bine, fructul are o culoare roșie atractivă, bogată, cu textură excelentă și gust dulce.

Producătorii susțin că soiul se comportă la fel de bine în climatele temperate, ca și mai calde.

„Aceasta este o descoperire interesantă și demonstrează că acest soi se potrivește multor zone geografice. Astfel, apar oportunități pentru cultivatorii din emisfera nordică, cât și cea sudică, cu posibilitatea de asigurare a aprovizionării pe întreg parcursul anului”, a declarat Gary Wellwood, managerul global de dezvoltare a varietății, T&G.

În emisfera nordică, soiul înflorește la mijlocul lunii aprilie, cu perioada de recoltare la sfârșitul lunii septembrie până la începutul lunii octombrie. Acest lucru introduce „HOT84A1” pe piață cu aproximativ două săptămâni mai devreme decât Fuji, ceea ce înseamnă că consumatorii pot avea acest soi pe rafturile supermarketurilor mai mult timp.

‹ adv ›

Fructele obținute în Marea Britanie au fost testate de către comercianții cu amănuntul și consumatorii de top din Marea Britanie și au primit recenzii foarte bune. În plus, suprafețe industriale mai mari vor fi plantate în continuare în Catalonia, Spania.

În 2021, compania T&G Global planifică să planteze livezi în mai multe regiuni din Europa. Iar în următorii ani în Australia, SUA și Africa de Sud vor fi înființate loturi în scopul testării.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›