image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu // Jurnal.md

În Chișinău se menține cod ROȘU privind numărul mare de infectări cu Covid: Câte cazuri au fost înregistrate până acum

Situație alarmantă în capitală privind numărul mare de infectări cu Covid. Până la ziua de astăzi, doar în Chișinău au fost înregistrate 62 979 cazuri de COVID-19. În acest context, autoritățile municipale anunță că se va menține în continuare starea de urgență în sănătate publică, cu stabilirea gradului de alertă „COD ROȘU".

Conform datelor prezentate astăzi, până acum în municipiul Chișinău au fost confirmate pozitiv 62 979 cazuri de COVID-19, persoane tratate – 48 917, decese – 1027, iar sub supraveghere medicală se află 9256 de persoane.

Tot în acest context, în tratament la domiciliu, cu forme ușoare ale infecției COVID-19, se află 2553 de pacienți.

În spitalele din municipiu, la ziua de 11 ianuarie curent sunt internați 790 de pacienți, dintre care, 43 pacienți în stare foarte gravă, intubați - 6 pacienți, 275 în stare gravă, 453 - în stare medie, 19 - în stare satisfăcătoare.

În cadrul ședinței operative săptămânale, Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a declarat că instituțiile medicale din capitală sunt pregătite cu echipamente, mijloace de protecție, dar și medicamente antivirale pentru a face față tratamentului pacienților testați pozitiv cu noul tip de coronavirus.

Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții cu COVID-19 în spitalele municipale este de 1172 paturi și 200 paturi triaj, dintre care 935 paturi pentru adulți, 167 paturi pentru copii, 40 paturi pentru maternitate și 30 de paturi paliative.

Autoritățile publice locale îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe măsurile de siguranță impuse de specialiști, să poarte mască de protecție și să mențină distanța socială, în contextul în care situația pe teritoriul municipiului prin infecția COVID-19 rămâne în continuare alarmantă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: