image
Sursa foto: INSP

Ninge în mai multe raioane ale țării: INSP vine cu recomandări pentru șoferi

În mai multe raioane de sud și centru ninge slab, iar pe unele porțiuni de drum s-a format un strat de ghețuș. În acest context, autoritățile informează că se intervine cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant.

Inspectoratul General pentru Securitate publică vine cu mai multe recomandări pentru șoferi în legătură cu condițiile în care se circulă în această perioadă:

- autoturismul echipat cu anvelope de iarnă, lanțuri, lichid de parbriz de iarnă, chiar și lopată, pătură și rezervorul plin; - înainte de plecare autoturismul trebuie curățat corespunzător în cazul în care acesta este înghețat; - păstrați o distanță de siguranță față de autoturismele din față, chiar și atunci când drumul este negru, când sunt temperaturi negative aderența scade; - nu circulați cu viteză, nu bruscați autoturismul și folosiți cât mai des frâna de motor.

Totodată, angajații IGSU atenționează oamenii privind pericolul formării unui strat de gheață pe suprafața bazinelor acvatice în urma temperaturilor joase.

Astfel, nu este indicat să ieșim pe gheață dacă stratul format nu depășește 8-10 cm. Minorii și pescarii sunt cei mai expuși riscului de prăbușire.

Pentru a evita tragediile, părinții sunt atenționați să nu-și lase copiii să se joace pe gheață dar și în preajma lacurilor și râurilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: