image
Sursa foto: Jurnal.md

Poliția de frontieră a reținut trei cetățeni cu acte false; Ar fi fost eliberate de autorități din România și Polonia

Poliția de frontieră a reținut trei cetățeni ai Republicii Moldova care dețineau acte false. Doi dintre aceștia dețineau acte care ar fi fost eliberate de autorități române, iar unul - a prezentat un act care i-ar fi fost eliberat de autorități în Polonia.

Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al Poliției de frontieră

cei trei moldoveni sunt cercetați de către polițiștii de frontieră din Diecția regională Vest. Incidentele au fost înregistrate în acest weekend, pe sensul de ieșire din RM. 

O carte de identitate românească a fost identificată cu semne vădite de falsificare în timpul controlului de frontieră. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au recurs la verificări suplimentare după ce tânărul a manifestat un comportament agitat. Astfel, moldoveanul, în vârstă de 24 de ani, originar din raionul Șoldănești a recunoscut că și-a perfectat actul în timp ce se afla în Belgia, contra sumei de 150 de euro.

Un alt conațional este documentat pentru deținerea permisului de conducere polonez neveridic. Bărbatul, originar din raionul Anenii Noi, se deplasa în calitate de pasager al unei rute cu destinația Germania. La controlul de frontieră persoana a prezentat și permisul de conducere. Polițiștii de frontieră au constatat că actul nu corespunde unui act autentic. Tânărul s-a arătat indignat deoarece era sigur de veridicitatea permisului de conducere, mai ales că l-a perfectat în Polonia. Ulterior, conaționalul a mai declarat că a obținut acest act prin intermediul unui ucrainean și a achitat 1200 de euro în două tranșe. 

Ieri, 10 ianuarie, în punctul de trecere Leușeni, un șofer a prezentat permisul de conducere emis de către autoritatea română pe un alt nume. Imediat, și-a dat seama de eroare oferind propriul permis belgian.

Angajatul Poliției de Frontieră a reușit să observe lipsa elementelor de protecție asupra permisului românesc, fapt pentru care a fost întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii. 

Bărbatul de 25 de ani, originar din raionul Orhei a comunicat că urma să-l transmită proprietarului actului și că nu era la curent că acesta este falsificat

În consecință cele trei documente au fost transmise către laborator pentru realizarea expertizei tehnico-juridice. Polițiștii de frontieră continuă cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă o pedeapsă conform art. 361 al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: