Timpul Local

De astăzi copiii revin la şcoală după vacanţa de iarnă

Elevii revin de azi la şcoală după vacanţa de iarnă. Ministerul Educației informează că lecţiile se vor face cu prezența fizică în instituțiile de învățământ, conform modelelor aprobate anul trecut. Decizia vine după ce a fost analizată situaţia epidemiologică din ţară.

Totuşi autoritatea în educaţie îndeamnă elevii, părinții, cadrele didactice și manageriale să dea dovadă de responsabilitate nu doar la şcoală, dar şi în familie şi societate pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

În instituţiile de învăţământ e necesară respectarea distanței fizice. De asemenea, mâinile trebuie dezinfectate la intrare, temperatura corpului – măsurată în fiecare dimineață, iar sălile de clasă – dezinfectate.

Potrivit Ministerului Educaţiei, accesul persoanelor străine în şcoli este interzis. Elevii s-au aflat în vacanţă din data de 24 decembrie, iar ultima săptămâna au învăţat online. Atunci 7 instituții de învățământ general din țară erau în carantină, 425 de copii aveau teste pozitive la COVID-19, iar 8 540 erau plasaţi în autoizolare. De la începutul pandemiei, 514 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *