(video) Au schimbat căldărușa cu flori pe una cu petarde: Ce încălcări a depistat poliția, pe parcursul săptămânii trecute

Peste 1200 de solicitări au fost din partea locuitorilor din Chișinău, pe perioada ultimei săptămâni. Din numărul total, 518 au fost pe timp de zi, iar 734 pe timp de noapte. Potrivit șefului adjunct al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, Lilian Luca, cele mai solicitate zile au fost 7 - 9 ianuarie, ar 60% dintre ele au fost pe fundalul consumului de alcool.

„Poliția a reacționat la 1252 de solicitări a cetățenilor, dintre care 518 pe timp de zi și 734 pe timp de noapte. Cele mai solicitate zile sunt zilele de 7, 8 și 9, înțelegem că au fost și zile libere și vreau să constat că 60% dintre solicitări au fost în consecința consumul de băuturi alcoolice. Înțelegem că este sărbătoare, dar spre regret cetățenii fac abuz și creează incomodități și altor care se află în apropiere.

Din aceste 1252 de solicitări, constatate ca infracțiuni avem 200, 155 fiind descoperite având un procent al descoperirii de 77,5. Spre regret, avem și crime. 3 cazuri de omor în sectorul Botanica, 2 fiind descoperite.

48 de agenți economici, 12 dintre care specializați în comercializarea produselor pirotehnice au fost documentați și sancționați.

Viceprimarul, Ilie Ceban, a reaminit despre mai multe tentative de a vinde ilegal aceste produse și a cerut să fie făcute mai multe raiduri.

„Ați văzut că și domnul primar a trimis în grup. Aceste persoane se cred împuternicite, acoperite de cineva, persoane care nu le cunoaștem și nu trebuie să admitem astfel de lucruri”, a anunțat Ceban.

În replică, Luca i-a zis lui Ceban că din 30 decembrie au fost cu ochii pe comercianți.

„Unii dintre ei s-au reprofilat. Dacă până nu demut vindeau flori din căldărușă, acum au început a vinde petarde”, a comentat Luca.


Pub