Handbal masculin: Campionatul Mondial 2021 din Egipt se va juca fără spectatori

Ediţia 2021 a Campionatului Mondial de handbal masculin, care debutează miercuri în Egipt, se va desfăşura fără spectatori, au anunţat organizatorii într-un comunicat, scrie Agerpres.

Foto: rodi.nl

Decizia a fost luată în urma unei reuniuni la care au participat premierul egiptean Mostafa Madbouly şi preşedintele Federaţiei internaţionale de handbal (IHF), egipteanul Hassan Moustafa.

Egiptul va găzdui pentru a doua oară Campionatul Mondial de handbal, după ediţia din 1999, şi acesta se va derula în contextul pandemiei de coronavirus, cele 32 de echipe participante fiind concentrate într-o bulă sanitară strictă. Jucătorii şi membrii corpului tehnic nu pot părăsi hotelul decât pentru antrenamente şi meciuri, cu scopul de a limita riscul de contaminare. Este prima ediţie a unui Mondial la care participă 32 de echipe, repartizate în opt grupe de câte patru echipe.

Competiţia, programată între 13 ianuarie şi 31 ianuarie, se va disputa în patru săli din Cairo, Noul Cairo, oraşul 6 Octombrie şi Alexandria.

Meciul de deschidere, dintre Egipt şi Chile, este prevăzut miercuri la Cairo Stadium Hall, care va găzdui şi finala din 31 ianuarie.

Danemarca este actuala campioană mondială.


Pub