Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Primăria municipiului Chișinău: În zilele…

Primăria municipiului Chișinău: În zilele de weekend, pe străzile Capitalei va circula un troleibuz turistic

Foto: Chișinău.md

Primăria municipiului Chișinău a anunțat luni, 11 ianuarie, că în zilele de sâmbătă și duminică, pe străzile Capitalei va circula un troleibuz turistic, care va parcurge cele mai importante puncte de atracție turistică din oraș.

Potrivit instituției, până la primăvară, ruta va fi în regim de testare, cu călătorie gratuită, după care se va propune Consiliului municipal Chișinău (CMC), aprobarea unui tarif al cursei.

Troleibuzul turistic va porni de la Aeroportul Internațional Chișinău și va staționa la cele mai importante locuri și monumente istorice din Capitală. Totodată, în difuzoare vor fi redate ghiduri audio despre punctele de atracție turistică ale orașului.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, proiectul „Troleibuz turistic” a fost dezvoltat în comun cu Agenția Națională pentru Turism Receptor, în cadrul Planului de acțiuni care presupune dezvoltarea turismului în municipiul Chișinău. 

În restul zilelor, troleibuzul va circula pe una din rutele ordinare deservite de Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău”.