08:13:46 29.03.2024
Stiri

Doliu la Radio Moldova: Cunoscutul redactor-prezentator Alexei Revenco a fost răpus de COVID-19

Actualitate 11.01.2021 16:47 Vizualizări3726 Autor: Ziarul National
Doliu la Radio Moldova: Cunoscutul redactor-prezentator Alexei Revenco a fost răpus de COVID-19 Trm.md


Redactorul-prezentator al postului național Radio Moldova, Alexei Revenco, una dintre vocile de aur, a murit în această dimineață.
Despre decesul lui Alexei Revenco a anunțat Veta Ghimpu-Munteanu pe pagina sa de Facebook.
„Astăzi, 11 ianuarie, la ora 6 dimineața, a plecat din viață cel mai luminos Om – Alexei Revenco. Omul care cu vocea-i de unicitate, cu firea-i veselă și simțul umorului deosebit făcea sărbătoare oriunde era”, a scris Veta Ghimpu-Munteanu, transmite monitormedia.md.

Alexei Revenco urma să fie crainic la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Maia Sandu, însă pe 22 decembrie a fost testat pozitiv. Pe 23 decembrie a fost internat.

Preşedintele Maia Sandu a transmis un mesaj de condoleanţe familiei regretatului crainic.

"Cu durere și profundă tristețe am aflat despre trecerea în eternitate a celui care a fost Alexei Revenco - vocea de aur a Radioului Național. Prin dispariția sa, cultura noastră pierde un om de valoare, un înțelept al cuvântului și o personalitate cu alese calități morale și intelectuale. Mai bine de patru decenii vocea-i excepțională, cu un timbru inconfundabil, ne-a intrat în case și ne-a făcut să ascultăm Radio. De azi încolo, această voce va răsuna doar din culise. Exprim sincere condoleanțe familiei îndoliate, prietenilor, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și l-au apreciat", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Ultimii peste 40 de ani din viață, Alexei Revenco i-a dedicat activității la Radio Moldova, prezentând știrile la acest post de radio. Alexei Revenco a prezentat numeroase festivități oficiale și cultural-artistice.
„Radio Moldova este tinerețea mea frumoasă și zbuciumată”, afirma crainicul.
„În cei peste 43 de ani am muncit cu mândrie și pasiune, fiind conștient de faptul că un prezentator este responsabil de efortul unei echipe întregi de jurnaliști”, spunea Alexei Revenco într-un interviu.
În 2007, lui Alexei Revenco i-a fost conferit titlul de Maestru în Artă, iar în 2010 a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru activitatea de redactor-prezentator în Departamentul Actualităţi Radio.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md