La TEDxRoseValleyParkED, Ilinca Mazureac, studentă la Harvard, va vorbi despre rolul femeilor în știință

Ilinca_Mazureac

TEDxRoseValleyParkED și-a asumat responsabilitatea de a aduna laolaltă moldoveni de succes din cele mai diverse locații și domenii de activitate, iar astăzi o cunoaștem pe Ilinca Mazureac – studentă a renumitei Universități Harvard la Facultatea de Biologie Moleculară și Celulară.

De la Ilinca, publicul se poate aștepta la un duș rece și necesar, un apel la recunoașterea pe bună dreptate a rolului major, dar deseori neglijat, pe care femeile îl au în știință.

„Faptul că există multe femei care predau matematică, chimie, fizică, sau biologie la școală demonstrează că femeile pot și sunt interesate să facă știință. Motivul pentru care ele se opresc aici și nu urmează cariere în cercetare nu are de-a face cu capacitățile sau interesele femeilor, dar se bazează pe capacitatea sistemului de a le încuraja, de a le accepta și de a le promova numele în lumea academică.”

Cu siguranță fiecare persoană care citește acest articol a avut cel puțin o profesoară de științe la școală. De asemenea, este foarte probabil că o bună parte a cititoarelor noastre se gândesc la o carieră în științe. De ce însă continuăm să observăm o reprezentare neproporțională de gen în domeniul științific? Câte exemple de femei de știință ilustre cunoaștem? Cu ce s-a încheiat istoria Antoniei Maury, a cărei descoperire impresionantă legată de orbita stelelor binare a fost preluată în totalitate de către directorul observatorului la care lucra, Edward Pickering? Ce putem face ca să încurajăm femeile să exploreze științele?

La aceste întrebări vom găsi răspuns alături de Ilinca, la TEDxRoseValleyParkED. Evenimentul va avea loc pe 23 ianuarie 2021 la Artcor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente