(video) Pe timp de pandemie Mercedes-Benz a putut vinde două exemplare SLS AMG

Curios sau nu, însă anul 2020 a fost cel în care două noi exemplare Mercedes-Benz SLS AMG şi-au găsit proprietari! Acestea au fost comercializate pe piaţa americană după şase ani de la încetarea producţiei!

Cel mai probabil automobilele s-au numărat printre cele “pierdute” prin showroom-uri.

https://www.youtube.com/watch?v=7VR0gjuVTDE

Amintim că modelul SLS AMG a fost introdus în 2009, urmat de producția în serie și vânzările în Europa un an mai târziu. Supercarul a intrat pe piața SUA la mijlocul anului 2011 şi acolo au fost comercializate circa 2.750 de exemplare. Producția i s-a încheiat la începutul anului 2014 prin modelul Final Edition (350 de unităţi).

Interesant mai este de notat că din 2016 niciun SLS AMG nu a fost vândut în Statele Unite. În acel an s-a înregistrat în statisticile oficiale doar un singur caz, în timp ce în 2015 modelul a fost ales de 29 de clienţi.

Succesorul modelului Mercedes-Benz SLR McLaren a fost oferit într-o variantă coupe cu portiere tip gullwing și într-una Roadster. De-a lungul anilor de producție au fost lansate mai multe versiuni și ediții limitate, toate echipate cu un V8 natural aspirat de 6.2 litri (571-631 CP), tracțiune spate și o cutie de viteze robotizată cu șapte trepte.

În 2012 s-a decis şi lansarea unei versiuni complet electrice SLS AMG Electric Drive, care pe piața internă costase peste 400.000 de euro. O astfel de maşină are patru motoare electrice care generează în total 751 CP/1.000 Nm de cuplu, alimentate cu energie dintr-o baterie de 60 kWh care mai asigură şi o autonomie de până la 250 de km. Mai puţin de 100 de exemplare au putut fi vândute.

SLS a fost primul automobil Mercedes-Benz proiectat și construit de la zero în întregime de către divizia AMG!

Cmentariile sunt închise