Încălcările din minivacanţă: circa 4000, dintre care 999 de şoferi depistaţi în ultimele ore cum depăşesc viteza

Încălcările rutiere au curs gârlă şi în a doua minivacanţă de sărbători. În perioada zilelor de 7-10 ianuarie 2021, zilnic, polițiștii de patrulare au acționat la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale și securității în trafic.

Astfel, în aceste patru zile au fost depistate circa 4.000 de încălcări în trafic, dintre care, cele mai grave fiind:

  • depășirea limitei de viteză – peste 2.800 de șoferi;
  • stare de ebrietate la volan – 46 de conducători;
  • încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor – peste 240;
  • alţi 183 au primit procese-verbale pentru că nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere.

În particular, doar în seara zilei de ieri, când INSP a anunţat despre desfășurarea unei operaţiuni pe mai multe străzi din Chişinău, dar şi trasee naţionale, au fost documentate peste 1.200 de încălcări. În stare de ebrietate au fost prinşi cinci şoferi, unul dintre care a refuzat să fie testat alcoolscopic. Iar alţi 999 de conducători auto au fost depistaţi circulând cu viteză peste limitele legale.

În această perioadă s-au produs şi 20 de accidente rutiere, soldate cu 21 de persoane traumatizate şi cinci persoane decedate.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/