‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPiața mondială agricolă: Prețurile pentru toate cerealele au crescut vineri. Care sunt prognozele

Piața mondială agricolă: Prețurile pentru toate cerealele au crescut vineri. Care sunt prognozele

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prețurile stabilite pentru cereale pe piața Europeană, SUA și cea din Regiunea Mării Negre.

Piața Europeană

Prețurile pentru toate produsele agricole s-au consolidat vineri datorită cererii sporite de pe piața internațională. Prețurile orzului furajer au crescut brusc, probabil datorită interesului sporit al Chinei.

China a cumpărat 204.000 de tone de soia din SUA, iar Japonia a cumpărat 120.000 de tone de grâu moale din SUA, Canada și Australia. Guvernul chinez a vândut aproximativ 2 milioane de tone de grâu din rezervele sale strategice pentru a-și aproviziona piața internă și pentru a încerca să reducă inflația prețurilor.

Potrivit Agritel, Argentina a anulat suspendarea exporturilor de porumb, dar continuă să le limiteze la 30.000 de tone pe zi. Acest lucru a contribuit la reducerea creșterii prețurilor cerealelor vineri în Chicago, dar nu a reușit să anuleze total tendința de creștere rapidă generată de așteptarea raportului USDA de mâine.

Potrivit Rosario Exchange, 65% din suprafața semănată cu porumb este afectată de deficitul de umiditate. Întrucât culturile ating acum un stadiu critic al dezvoltării lor, sunt necesare urgent precipitații.

Prețurile semințelor oleaginoase rămân ridicate, prețurile pentru uleiul de palmier și canola generează creșteri și pentru prețurile rapiței. Pe Euronext, prețurile pentru rapiță au crescut cu 6 euro/t pentru recolta ce urmează a fi obținută.

‹ adv ›

Cotații Euronext pentru grâu, porumb, rapiță

Piața continuă să fie afectată de creșterea numărului de cazuri de coronavirus în afara Marii Britanii. În această dimineață, dolarul a crescut ușor la 1,2170 față de euro și 74,40 față de rublă. Prețul petrolului rămâne înalt, tranzacționându-se la 51,80 dolari pe baril în New York.

Piața SUA

Piețele cerealelor din SUA au încheiat săptămâna cu o tendință multidirecțională. Prețurile rămân aproape de maximele recente, dar comercianții au devenit mai precauți înainte de raportul USDA de mâine.

‹ adv ›

Prețurile pentru soia au crescut din nou datorită achizițiilor Chinei și îngrijorărilor legate de potențialul recoltei din Brazilia. În Brazilia, recoltarea a început în unele regiuni.

Majorarea prețurilor pentru porumb s-a blocat după respingerea interdicției de export a Argentinei, care a fost înlocuită cu cote zilnice de 30.000 de tone.

Fondurile au fost cumpărători, vineri, de 5.000 de loturi de porumb și 15.000 de loturi de soia. De asemenea, au fost vânzători de 3.000 de loturi de grâu.

Piața Regiunii Mării Negre

În zilele următoare, regiunea Mării Negre se va confrunta cu reducerea temperaturii. Până la sfârșitul săptămânii, în districtul central al Rusiei și în regiunea Volga, temperatura ar trebui să scadă sub -25°C. Stratul de zăpadă din aceste zone ar trebui să crească și să ajungă la 30 cm.

Vreme rece se așteaptă și în Ucraina, dar într-o măsură mai mică. Cu toate acestea, temperaturile pot scădea sub -15°C. Aceste condiții provoacă unele îngrijorări pentru operatorii pieței.

Analiza pieței mondiale a cerealelor din săptămâna trecută, disponibilă pe acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›