‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleApicultori: În 2020, ne-a salvat facelia pe care am semănat-o pentru a hrăni albinele

Apicultori: În 2020, ne-a salvat facelia pe care am semănat-o pentru a hrăni albinele

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Anul 2020 a afectat esențial și activitatea apicultorilor, care au fost nevoiți să asigure cu hrană artificială albinele o bună parte din sezon, din cauza calamităților.

Unii au început a planta pomi și arbuști meliferi pentru a evita probleme legate de nutriția albinelor în următorii ani, iar alții, care au semănat plante melifere, susțin că a fost una dintre cele mai bune soluții și o vor face și în următorul sezon.

„Am semănat facelia la sfârșitul lunii martie, iar aproape peste 2 luni aceasta a înflorit. A fost perioada în care albinele au finalizat culesul la salcâm și urmau să treacă la următoarea cultură – floarea soarelui. Din cauza că în mare parte inflorescențele la salcâm au fost afectate de temperaturile scăzute, facelia s-a dovedit a fi extrem de potrivită, constituind o sursă bună de hrană. Credem că această cultură trebuie semănată de cât mai mulți apicultori, pentru a evita pierderile produse în timpul anilor problematici, cum a fost 2020”, au spus apicultorii.

„Investiția este una convenabilă, mai ales că mierea obținută este de calitate și are o aromă foarte plăcută, dar și gust bun. Este foarte important să semănăm facelia corect, dar și să avem parcele semănate la un interval de o săptămână, pentru a asigura cu hrană albinele o perioadă mai lungă de timp. Cred că ar fi potrivit să semănăm facelia cu sparceta, care la fel constituie o sursă foarte bună de hrană”.

Specialiștii recomandă apicultorilor să înființeze parcele cu plante melifere diferite. Lista principalelor plante ce pot fi semănate în calitate de specii melifere și potențialul de miere ce poate fi obținut de pe un hectar este disponibilă pe acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›