image
Sursa foto: privesc.eu

Maia Sandu a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui Indoneziei, în legătură cu accidentul aviatic

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui Joko Widodo, în contextul accidentul aviatic din Indonezia.

„Am aflat cu profundă tristețe despre accidentul aviatic ce s-a produs în provincia indoneziană Kalimantan, soldat cu moartea persoanelor aflate la bord. În aceste clipe de grea încercare, Vă rog să primiţi, în numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, profundele noastre sentimente de compasiune şi solidaritate cu poporul indonezian. Vă rog să transmiteți sincere condoleanțe rudelor și apropiaților celor ce și-au pierdut viața”, se arată în mesajul președintelui RM.

Avionul Boeing 737-500, cu 62 de pasageri şi echipaj, se îndrepta spre Pontianak, în vestul Kalimantanului, înainte ca acesta să dispară sâmbătă de pe ecranele radar, la patru minute după decolare.

Accidentul este primul incident major al companiei aeriene din Indonezia de la prăbuşirea unui Lion Air Boeing 737 Max, în 2018, în care au murit toţi cei 189 de pasageri şi echipajul. Acel avion s-a prăbuşit şi în Marea Java la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Internaţional Soekarno-Hatta.

Ministrul indonezian al transporturilor Budi Karya a declarat într-o conferinţă de presă că 62 de persoane, printre care 12 membri ai echipajului, se aflau la bordul avionului ce efectua zborul SJ-182. Potrivit website-ului detik.com, Budi Karya a afirmat că avionul a căzut lângă insula Laki, la aproximativ 20 kilometri de aeroport.

Comitetul de siguranţă al Ministerului Transporturilor indonezian a precizat că toţi cei aflaţi la bordul avionului erau cetăţeni indonezieni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: