Pakistanul, scufundat în întuneric, în urma unei uriașe defecțiuni la rețeaua electrică

O mare parte a Pakistanului, inclusiv toate marile orașe, a fost scufundată în întuneric duminică la primele ore în urma unei uriașe defecțiuni la rețeaua electrică, potrivit unor responsabili, notează Agerpres.

Foto: Agerpres

Pana de curent a fost provocată de o defecțiune survenită la orele 23:41 (18.41 GMT) în sudul ţării, a făcut cunoscut ministrul energiei, Omar Ayub Khan, pe Twitter, afirmând că se bazează pe primele elemente disponibile.

„Defecțiunea a afectat sistemul de transmisie al țării ceea ce a dus la oprirea centralelor”, a explicat el.

Pana de curent a afectat toate marile orașe ale țării, printre care capitala Islamabad, cea economică, Karachi, precum şi al doilea oraş ca mărime la ţării, Lahore.

Curentul electric a revenit în unele zone din țară și numeroase echipe lucrau duminică dimineața pentru a-l restabili în restul ţării, a indicat Ministerul Energiei.

Netblocks, o organizaţie neguvernamentală care înregistrează problemele de internet, a subliniat că, urmare a defecţiunii la reţeaua electrică, conectivitatea în Pakistan a scăzut, stabilizându-se la "62% din nivelul obişnuit", potrivit contului său de Twitter.

Întreruperile în difuzarea energiei electrice sunt frecvente în Pakistan, țară cu 210 milioane de locuitori care se confruntă de mai mulți ani cu o criză energetică cronică și al cărei sistem de distribuție este complex și vechi. Numeroşi pakistanezi sunt lipsiţi de curent mai multe ore în timpul zilei, situaţie care se agravează în perioada căldurii estivale.


Pub