Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O altă variantă a coronavirusului…

O altă variantă a coronavirusului de tip nou depistată în Japonia

foto: Kyodo News

O altă variantă a noului tip de coronavirus a fost depistată în Japonia. Patru persoane infectate cu noua tulpină au sosit din Brazilia pe aeroportul Haneda din Tokyo, au anunțat oficialii japonezi, transmite Kyodo News.

Confirmarea a venit odată cu declarațiile premierului japonez care afirma că guvernul va lua o pauză de câteva zile înainte de a decide dacă extinde sau nu starea de urgență în prefecturile Osaka, Kyoto și Hyogo.

În momentul în care premierul Yoshihide Suga a declarat în aceeași zi că guvernul va lua „câteva zile” înainte de a judeca dacă va extinde starea de urgență declarată în legătură cu pandemia coronavirusului în prefecturile Osaka, Kyoto și Hyogo.

Institutul Național de Boli Infecțioase a declarat că în prezent nu există dovezi că noua variantă să aibă o rată mai mare de transmitere sau o probabilitate mai mare de a cauza simptome grave. Șeful institutului a menționat că noua tulpină prezintă asemănări cu cele răspândite în Marea Britanie și Africa de Sud.

Îngrijorarea față de noile variante de coronavirus potențial mai infecțioase descoperite în cele două țări a determinat guvernul să interzică intrarea în Japonia a cetățenilor străini nerezidenți.

Dintre cei patru pasageri sosiți în Japonia, un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost internat în spital din cauza dificultăților de respirație, o femeie în vârstă de 30 de ani s-a plâns de dureri în gât și dureri de cap, iar un adolescent a avut febră. O adolescentă nu a prezentat simptome.

Peste 6.000 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus sunt raportate zilnic în Japonia, iar sâmbătă, a fost depășit pragul de 7000 de infectați pentru a treia zi consecutiv.

sursa: Kyodo News