02:46:32 20.04.2024
Stiri

Maia Sandu între Katiușa-cântec și Katiușa-bombă

Actualitate 10.01.2021 10:39 Vizualizări5350 Autor: Ziarul National
Maia Sandu între Katiușa-cântec și Katiușa-bombă


Trustia, elegii politikoase

Maia Sandu a făcut-o boacănă tare, a dat în bară sănătos, cerând retragerea tancurilor rusești de pe pieptul suveranității și independenței noastre. Are dreptate purtătorul de cuvânt al lui Putin: „A venit Maia Sandu, a devenit președinte și, iată, prima declarație: că trebuie retrase trupele rusești… De parcă în Republica Moldova nu există alte probleme”, a izbucnit, nitam-nisam, Peskov, ca un gheizer din Kamciatka.
Într-adevăr, declarația Maiei Sandu e cel puțin nepoliticoasă, nediplomatică, față de gingașul nostru partener strategic, care este Rusia. Miroase a naționalism, dacă nu chiar a nazism și fascism, ca la bEnderoviștii galițieni. Mai rămânea să-i ceară Patriarhului Kiril să-și retragă ofițerii în sutane și preoții cu epoleți din lumea rusă (russki mir). Să le spui rușilor să renunțe la misiunile de pacificare în lume, inclusiv Republica Molotova, e cum le-ai cere să renunțe la votcă, la mesianism și la ambele Katiușa, cântec și bombe (proiectile reactive).

De altfel, între ele, Katiușa-cântec și Katiușa-bombă, este o legătură intrinsecă, unde se ascunde codul, misterul sufletului rusesc, care îi vrăjește pe tomasmani și șreoderi.

De ce nu ar lua Maia Sandu exemplu de la Dodon și nu s-ar dedica neutralității, statalității, multiculturalității și exportului merelor și roșiilor moldovenești pe piața rusă? De problemele de securitate, apărare, să se ocupe Putin, el are experiența necesară, omologii său georgieni, ucraineni etcetera și viceversa pot confirma acest lucru cu brio.

Acum stau și mă gândesc că Maia Sandu, în loc să-i mulțumească armatei ruse pentru că ne apără pe noi de transnistreni și pe transnistreni de noi, ea o alungă ca pe niște găini, - câș!!! - sugerând că proprietarul „găinilor” ar fi ocupant. Rusia care a eliberat o șesime din uscat să fie ocupant? Sărmanul Putin, cum s-o mai fi tulburat sufletul său de kaghebist sensibil, fragil, cum suferă el din cauza declarației jignitoare a Maiei Sandu! Să fie întâmplător faptul că succesoarea lui Dodon i-a spus armatei ruse să se care acasă, după ce Merkel l-a ofensat pe pravoslavnicul Putin că și-ar stropi cetățenii cu Noviciok în loc de agheasmă?

Al vostru hekinahdegul, nardac, Ion Buraga

Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md